OO Koroška, 03. 03. 2019

Odbojkarski turnir "Franja Ježa"

OO SVIZ Koroška že od leta 1998 organizira turnir v odbojki za delavce SVIZ. Letošnje srečanje je že 22. po vrsti.

Tokrat so v organizaciji zopet blesteli sindikalni zaupniki Mislinjske doline. Vse je potekalo brezhibno, od začetnega sprejema in pogostitve na gimnaziji Slovenj Gradec in vse do zaključka v Namanovi, kjer so dobili nagrade vsi udeleženci.

Na Gimnaziji Slovenj Gradec so nas najprej očarale pevke njihove šole. Pozdravil nas je ravnatelj Srednje zdravstvene šole in dolgoletni član SVIZ-a, Blaž Šušelj, ter poudaril, da je za dobro opravljanje dela potrebna tudi možganska relaksacija, ki jo prav ta turnir ponuja.

Nagovorila sta nas tudi vodja organizacijskega odbora Emir Begić in vodja športnega dela tekmovanja Toni Drevenšek ter podala nekaj napotkov za lažje doseganje točk in za samo organizacijo tekmovanja. Vsi govorniki pa so tekmovalcem zaželeli obilo športne sreče in tekmovanje  brez poškodb.

Na tekmovanje se je prijavilo sedemnajst ekip. Igra je potekala na štirih igriščih in sicer na Gimnaziji Slovenj Gradec, na ŠC Slovenj Gradec in na Prvi OŠ Slovenj Gradec.

Med samim dogodkom smo imeli organizirano tudi službo za prvo pomoč, ki je odlično opravila svoje delo in vsakega, ki je kazal znake že najmanjše utrujenosti postavila nazaj na noge.

Po uspešno zaključenem tekmovalnem delu, ki je potekal v sproščenem in prijateljskem vzdušju, smo se zbrali v Namanovi, kjer smo podelili zaslužene nagrade našim tekmovalcem.

Tudi za sedemnajsto mesto in s tem zasluženo kulinarično nagrado je potekal težek boj, ki  ga je dobil kolektiv vrtca Krojaček Hlaček s Prevalj. Dober tek.

Vrstni red:

17. Vrtec Krojaček Hlaček Prevalje

16. Vrtec Dravograd

15. OŠ Črna na Koroškem

14. Vrtec Ravne na Koroškem

13. OŠ Koroški jeklarji

12. OŠ Vuzenica

11. OŠ Franja Goloba Prevalje

10. OŠ Prežihov Voranc

9. Druga OŠ Slovenj Gradec

8. OŠ Brezno-Podvelka

7. Gimnazija Ravne na Koroškem

6. Ekipa Neuvrščenih (OŠ Podgorje, OŠ Mislinja, OŠ Muta in 3. OŠ SG)

5. Prva OŠ Slovenj Gradec

4. CUDV Črna na Koroškem

3. OŠ Neznanih talcev Dravograd

2. Šolski center Slovenj Gradec

1. OŠ Radlje ob Dravi

Čestitamo!!!

Ob zaključni evalvaciji smo ugotovili, da smo vse cilje današnjega dne realizirali in zato se je v polni meri lahko pričela zabava.

Organizatorjem še enkrat hvala za lepo druženje, vsem sodelujočim pa vabilo, da se zopet snidemo v še večjem številu, ampak naslednje leto v Mežiški dolini.

Jaroslav Kresnik

GALERIJA, avtor Tomaž Šoster